Klubnyheder

SIF er landets 6. bedste talentudviklingsklub

30. april 2019, 13.56

29. april blev det nye Licenssystem - og tildelingen af medfølgende stjerner - offentliggjort. SIF indtager en flot 6. plads i hele Danmark, blandt andet for sin evne til at udvikle talenter fra lokalområdet.

Grundigt forarbejde i klubben

40 danske klubber har ansøgt om at få tildelt op til maksimalt fem stjerner, og det er hér, SIF med sine 3,5 stjerner kommer ind som nr. 6 i hele Danmark - og nr. to i Jylland. Forud er gået mange års grundigt forarbejde med et stærkt talentfokus, der strækker sig helt tilbage til 2008.

I det nye Licenssystem bliver klubberne vurderet på følgende parametre:

Strategi - Organisation, Struktur & HR - Holdudvikling - Uddannelse & Individuel udvikling - Rekruttering & Scouting - Infrastruktur - Produktivitet.


Hvert område tæller med en foruddefineret vægtning i den samlede bedømmelse, og her scorer SIF blandt andet højt på Infrastruktur og Produktivitet. Her er det især interessant, at SIF formår at udvikle mange spillere fra lokalområdet til professionel fodbold. 

SIF Fodboldskolen som vigtig brik

En af årsagerne til SIFs succes, skal findes i et mangeårigt fokus på talentudvikling, som i de yngste årgange starter med U9 i SIF Fodboldskolen. I SIF er der et antal nøglepersoner, som har været med i mere end et årti, ligesom størstedelen af spillerne, som indtræder på U13 Eliteholdet, fortsætter hele vejen til U19 - og i disse dage også på 1. holdet i NordicBet-ligaen. I SIF vælger vi at arbejde langsigtet med spillerne fra lokalområdet, i stedet for at skifte kraftigt ud i trupperne. Det har længe vist sig at være en succes, hvilket gårsdagens licenstildeling også bekræfter.

Klubnyheder