SIF U15

SIF Fodboldskolen U9-U13

Er du født i årgang 2008 - eller går du i 6. klasse - er du dreng - så er SIF Fodboldskolen aktuelt for dig!

Vores miljø i SIF Fodboldskolen er meget spændende, og vi tager udgangspunkt i at lære dig de individuelle færdigheder, som er krævet for at spille fodbold. Vi kigger ikke på, om du er god eller mindre god. Vi kigger på, om du har lyst til at lære og om du har lyst til at være en del af vores miljø, som omfatter alle årgange fra U10 - U13.

Vi har ikke faste hold eller årgange. Vi træner ofte på tværs af alder, årgange og niveau - og vi blander også trænerne, så de kommer til at træne alle spillerne. Typisk bruger vi mandag og torsdag på at træne de individuelle færdigheder, herunder både fysisk træning og målmandstræning. Her prøver vi at tilpasse undervisningen til dit behov. Fredag bruger vi på at spille spillet - altså at lære hvordan man spiller kamp, fx 4v4 eller 8v8. Her prøver vi at lave “lige gode hold”, fordi det giver den bedste matchning for den enkelte. Det tror vi på, er bedst for alle. Det betyder også, at du kan opleve at spille på en ældre eller yngre årgang, end dig selv, afhængigt af, hvad vi vurderer til den enkelte træning.

Vores trænere er ofte unge, der er ansat i et fritidsjob i SIF. Det betyder, at vi går efter en normering, der hedder 1 træner pr. maksimalt 7,3 børn. Udgifterne til disse trænere udgør en stor del, og det er blandt andet årsagen til vores kontingentstørrelse.

Til gengæld dækker prisen langt de fleste stævner m.m., selvom der kan være enkelte gange, hvor vi beder dig om at betale for en særskilt aktivitet.

Særligt for U13

U13 er den ældste årgang i SIF Fodboldskolen, og samtidigt det sidste år, hvor 8-mandsfodbold er omdrejningspunktet. Normalt skifter man til 11-mandsfodbold fra nytåret - altså halvvejs inde i sæsonen.

I SIF gør vi det dog først fra sommeren, altså ved overgangen til U14. Det har vi nogle helt særlige grunde til, og de ligger i vores syn på børnefodbolden. Vi vurderer, at spillerne ganske enkelt får mere ud af - og bliver dygtigere fodboldspillere - ved at spille 8-mandskampe i de sidste seks måneder som U13. Vi mener ikke, at de skal spille kampe på samme banestørrelse som de voksne, allerede som 12-årige. I den alder/fysiske størrelse ser vi spillet som et teknisk spil, og ikke som et løbe-langt spil.

Det betyder derfor, at vi deltager i 8-mandsturneringen - eller arrangerer træningskampe - i stedet for at følge langt de fleste andre hold. Det er et valg, vi er meget bevidste om.

Aktiviteter
2022
13
Aug
FC Silkeborg vs Silkeborg IF (SIF U15)
11:00 lørdag 13. aug
Buskelundtoften 5, 8600 Silkeborg
2022
15
Aug
TRÆNING (SIF U15)
17:30 - 19:00 mandag 15. aug
2022
17
Aug
TRÆNING (SIF U15)
17:30 - 19:00 onsdag 17. aug
2022
21
Aug
Silkeborg IF vs Bording IF (SIF U15)
11:15 - 12:25 søndag 21. aug
Søholt Kunstbane